In Mao een stad in het Noord Westen van de DR met ca. 81.000 inwoners steunen we al een aantal jaren een basisschool aan de rand van de stad. De school is in het verleden gebouwd door World Servants.

Wij hebben een oud klaslokaal geheel gerenoveerd en geschikt gemaakt als eetzaal en keuken. Veel kinderen komen van ver weg en verblijven de hele dag op school, ook komt het regelmatig voor dat kinderen thuis onvoldoende voedsel krijgen, vandaar dat een eetzaal met keuken een enorme verbetering is voor het welzijn van de kinderen.

 

In 2015 is er tijdens een zware storm een palmboom dwars door het dak van een klaslokaal gevallen terwijl de kinderen les hadden. Wonder boven wonder raakte er niemand gewond maar de schade was aanzienlijk. Met nieuwe dakplaten, constructiewerk en bouwmaterialen is de .weer snel hersteld

We hebben een ict lokaal ingericht met 25 computers. Overdag krijgen de kinderen van de basisschool les in het werken met een computer en ’s avonds zijn er speciale cursussen voor jongeren.