FAQ

Komt het geld goed terecht?

Ja, YDF heeft geen kantoor en geen overheadkosten. Materialen worden lokaal ingekocht en het werk wordt grotendeels door de mensen ter plaatse kosteloos uitgevoerd.

Worden de waterleidingsystemen, latrines en huisjes goed onderhouden?

Ja, omdat de mensen er zelf aan hebben meegebouwd en ze er alle belang bij hebben om er lang gebruik van te kunnen maken wordt alles goed onderhouden. Bovendien worden alle projecten regelmatig bezocht en worden de contacten onderhouden wat mensen stimuleert om er goed mee om te gaan.

Waarom kunnen de mensen ter plaatse niet zelf hun projecten opzetten en uitvoeren?

Het opleidingsniveau is vaak erg laag, veel mensen zijn werkloos en zijn al blij als ze te eten hebben. Wat voor ons in Nederland simpel is, is voor de mensen daar al gauw een voor hen onoverkomelijk probleem. Door de mensen te leren hoe ze het moeten doen en ze het daarna ook zelf uit te laten voeren, krijgen mensen meer eigenwaarde en kunnen ze het een volgende keer zelf.

Wat is de kracht van de Youth Development Foundation?

Een kleine slagvaardige organisatie, zonder overhead met gemotiveerde mensen, die luisteren naar de mensen in de landen waar ze werken. Rekening houden met de plaatselijke cultuur en samen met de lokale mensen het werk uitvoeren zodat het “hun” en niet “ons” project is. Onderhouden van de contacten ook wanneer een project is afgesloten. Kennis en ervaring. Uitgebreid netwerk zowel nationaal als internationaal.

Hoe komt de Youth Development Foundation aan de benodigde financiën?

YDF wordt gesteund door particulieren, kerken, bedrijven, organisaties en instellingen die regelmatig of op projectbasis geld doneren.

Is het werk van de Youth Development Foundation geen druppel op een gloeiende plaat?

Ja, wereldwijd gezien is dat zo, maar ieder mens die geholpen wordt is er één. Niets doen is geen optie.

Bouwt de Youth Development Foundation alleen latrines en drinkwatersystemen?

Nee, we bouwen b.v ook klaslokalen, keukens/eetzalen voor scholen, organiseren trainingen op het gebied van hygiëne en sanitaire voorzieningen en we faciliteren scholen bij het opzetten van cursussen voor kansarme jongeren zodat ze uitzicht hebben op werk en zo in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

Worden alle kosten door de Youth Development Foundation betaald?

Nee, we doen ook een beroep op de lokale autoriteiten voor een financiële bijdrage en de plaatselijke bevolking helpt mee in de vorm van arbeid en/of donatie van materialen naar draagkracht.